* Velden met een sterretje moeten ingevuld worden

   

  Cursus Valpreventie

  Cursus Valpreventie

  Cursus Valpreventie

  Vallen is vaak niet het gevolg van gevaarlijke toeren uithalen. De meeste ongelukken bij 65-plussers gebeuren in de thuissituatie. Vallen wordt veroorzaakt door verlies van het evenwicht. Situaties die vaak aanleiding zijn voor verlies van evenwicht zijn het uit bed komen en gaan zitten in of opstaan uit een stoel.
  Daarom bieden wij de cursus valpreventie aan voor 65-plussers, de cursus start een aantal keer per jaar. 

  Deelneemster Riet: “In november 2019 met zijn viertjes begonnen met de cursus valpreventie.  Op een ‘speelse’ manier hebben we samen met therapeute Karlijn gewerkt aan balans, spierkracht en coördinatie. Ieder op zijn eigen niveau en met allemaal een andere achtergrond. Wat we wel gemeen hadden was de motivatie om vallen te voorkomen. Elke week samen oefenen. Niemand liet verstek gaan. Heeft het zin gehad? Daarover zijn we allemaal erg positief. De oefeningen hebben ons ervan bewust gemaakt dat een ongeluk in een klein hoekje zit en daar in je dagelijks leven goed op te letten.
  Voor mij was een mooie beloning, toen ik voor controle naar de revalidatieafdeling ging, dat bij testjes bleek dat mijn balans was toegenomen ten opzichte van de vorige keer! Kijk daar doen we het voor.”

                                         

  Wilt u steviger op uw benen staan tijdens de dagelijkse activiteiten?

  Volg dan het Otago oefenprogramma bij ons op de praktijk.
  Zo verbetert u al in 12 weken uw spierkracht. Daarnaast vergroot u uw fysieke vermogens bij matig intensief bewegen zo’n 3 uur per week. Het groeps oefenprogramma duurt 12 weken en wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Voorafgaand is er een intake en na afloop een eindevaluatie.

  De nieuwe cursussen starten op maandag 6 april aan de Hyacinthstraat (door Karlijn) en op woensdag 8 april aan de Ministerlaan (door Manon). Voor meer informatie kunt u bellen naar 038-4216454 of een mail sturen. 

  Kijk voor meer info op onze pagina valpreventie

   

   

  Geen reactie's

  Geef een reactie