* Velden met een sterretje moeten ingevuld worden

   

  Heup

  Veel voorkomende klachten in de regio heup

  Artrose

  Bij gewrichtsartrose gaat de kwaliteit van het kraakbeenlaagje achteruit. Dit kan zorgen voor pijnklachten en stijfheid.

   

  Kettingreactie tussen lage rug- bekkenregio en heup

  In veel gevallen bestaat er een link tussen de lage rug- bekkenregio en heupklachten. Stijfheid in de gewrichten van de lage rug in combinatie met spierspanning kunnen de positie en de bewegingsvrijheid van de heup doen veranderen, wat pijnklachten en verdere stijfheid tot gevolg kan hebben.

   

  Myofasciale pijn

  Dit is een wijdverspreide pijn welke ontstaat ten gevolge van triggerpoints (spierknopen). Vaak komt dit voor in combinatie met een van de andere beschreven klachten.

   

  Trochantair pijnsyndroom

  Bij deze klacht lokaliseert de pijn zich aan de buitenzijde van de heupregio. Op deze plek bevindt zich een botuitsteeksel van het bovenbeen (de trochantor major), waarop verschillende pezen van spieren aanhechten. Daarnaast zit er een slijmbeurs. De slijmbeurs kan ontstoken zijn en de pees kan beschadigd zijn, geïrriteerd zijn, een verminderde kwaliteit van weefsel tonen en/of verkalkingen bevatten. De echografie is een door ons veelgebruikt middel om meer duidelijkheid te krijgen over wat er aan de hand is met de pezen en/of slijmbeurs.

   

  Piriformis syndroom

  De klacht is vernoemd naar een diep gelegen bilspier: de Piriformis. Onder deze spier door loopt een grote zenuw van de rug naar het been. Door zwelling, spanning en/of verkorting van de spier kan de zenuw bekneld raken. Dit kan pijnklachten geven in de bil en/of het been, met of zonder tintelingen.

   

  Herstel na een heupoperatie

  In sommige gevallen is een operatie in de heupregio noodzakelijk. Wanneer uw arts fysiotherapie adviseert na de operatie, kunnen wij u helpen bij het herstel van deze operatie.

   

  Intake

  Tijdens de intake onderzoekt de therapeut wat de oorzaak van uw klachten is en hoe dit verholpen zou kunnen worden. Daarnaast wordt bekeken hoe voorkomen kan worden dat de klachten terugkeren.

   

  Mogelijke therapieën