* Velden met een sterretje moeten ingevuld worden

   

  schouder

  Veel voorkomende klachten in de regio schouder

  Schouderklachten FysioMobilae fysiotherapie

  Subacromiaal pijnsyndroom

  Hierbij ontstaan er pijnklachten in de ruimte tussen het schouderdak en de kop van de bovenarm. Door deze ruimte lopen een aantal pezen en een slijmbeurs, die irritatie kunnen geven. Bovenhandse bewegingen en draaibewegingen zijn vaak pijnlijk en in sommige gevallen minder beweeglijk.

   

  Peesklachten

  In en om het schoudergewricht lopen verschillende pezen. Deze pezen kunnen om verschillende redenen voor klachten zorgen. Dit kan na een zogenaamd ‘trauma’, bijvoorbeeld door een val of door een ruk van een hond aan de riem. Ook kunnen de klachten geleidelijk ontstaan ten gevolge van een overbelasting. De pees kan beschadigd zijn, geïrriteerd zijn, een verminderde kwaliteit van weefsel tonen en verkalkingen bevatten. De echografie is een door ons veelgebruikt middel om hier meer duidelijkheid in te krijgen.

  Frozen shoulder

  Ieder gewricht in het lijf wordt omvat door een gewrichtskapsel. In het geval van een frozen shoulder raakt het kapsel van de schouder verkort waardoor de schouder stijf wordt. In het beginstadium kan dit gepaard gaan met pijnklachten.

   

  Schouderinstabiliteit

  De schouder haalt zijn stevigheid uit het gewrichtskapsel- en banden in combinatie met spierkracht- en coördinatie. Een minder stabiele schouder kan verschillende klachten geven op korte- en lange termijn.

   

  Artrose

  Bij gewrichtsartrose gaat de kwaliteit van het kraakbeenlaagje achteruit. Dit kan zorgen voor pijnklachten en stijfheid.

   

  Kettingreactie tussen nek/bovenrug- en schoudergewrichten

  In veel gevallen bestaat er een link tussen schouderklachten en een verkeerde, eentonige houding. Deze houding kan op den duur zorgen voor stijfheid in de gewrichten van de nek/bovenrug. Dit zorgt vervolgens weer voor stijfheid in de spieren en gewrichten van de schouderregio.

   

  Myofasciale pijn

  Dit is een wijdverspreide pijn welke ontstaat ten gevolge van triggerpoints (spierknopen). Vaak komt dit voor in combinatie met een van de andere beschreven klachten.

   

  Klachten van het AC-gewricht

  Het AC- gewricht is een klein gewricht tussen het schouderblad en het sleutelbeen. Pijnklachten kunnen zich lokaal ter hoogte van het gewricht bevinden, maar zich ook in een groter gebied manifesteren.

   

  Herstel na een schouderoperatie

  In sommige gevallen is een operatie in de schouderregio noodzakelijk. Wanneer uw arts fysiotherapie adviseert na de operatie, kunnen wij u helpen bij het herstel van deze operatie.

  Intake

  Tijdens de intake onderzoekt de therapeut wat de oorzaak van uw klachten is en hoe dit verholpen zou kunnen worden. Daarnaast wordt bekeken hoe voorkomen kan worden dat de klachten terugkeren.