* Velden met een sterretje moeten ingevuld worden

   

  Elleboog / pols

  Veel voorkomende klachten in de regio elleboog/pols

   

  Tenniselleboog/golferselleboog

  Beide klachten worden veroorzaakt door overbelasting en worden gekenmerkt door pijnklachten in de elleboogregio. Bij de tenniselleboog bevinden de klachten zich met name aan de buitenzijde van de elleboog, terwijl de pijnklachten zich bij de golferselleboog aan de binnenzijde van de elleboog bevinden. Er bestaan vele variaties van de tennis- en de golferselleboog, waardoor de bevindingen in het onderzoek bepalend zullen zijn voor de behandeling.

   

  Kettingreactie tussen nek/bovenrug-, schouder-, elleboog- en polsgewrichten

  In veel gevallen bestaat er een link tussen elleboog/polsklachten en een verkeerde, eentonige houding.  Deze houding kan op den duur zorgen voor stijfheid in de gewrichten van de nek/bovenrug. Dit zorgt vervolgens weer voor stijfheid in de spieren en gewrichten van de schouderregio, wat op zijn beurt weer kan zorgen voor stijfheid in de elleboog- en/of polsregio. Een brede aanpak in de behandeling is in dit geval noodzakelijk.

   

  Myofasciale pijn

  Dit is een wijdverspreide pijn welke ontstaat ten gevolge van triggerpoints (spierknopen). Vaak komt dit voor in combinatie met een van de andere beschreven klachten.

   

  Artrose

  Bij gewrichtsartrose gaat de kwaliteit van het kraakbeenlaagje achteruit. Dit kan zorgen voor pijnklachten en stijfheid.

   

  M. Quervain

  Dit is een aandoening waarbij er sprake is van irritatie, zwelling en pijn ter hoogte van de pezen van de duim. De oorzaak heeft vaak te maken met herhaalde bewegingen van de duim, vooral vanuit niet-neutrale posities van de pols.

   

  Carpaal Tunnel Syndroom

  Deze klachten worden veroorzaakt door een beknelling van een van de zenuwen in de onderarm (nervus medianus). Deze zenuw loopt door een nauwe tunnel ter hoogte van de pols en kan daar bekneld raken. Dit geeft een dof, pijnlijk en/of tintelend gevoel in een gedeelte van de hand. Ook kan er krachtsverlies ontstaan.

   

  Overige zenuwbeknellingen

  Naast het carpaal tunnel syndroom, zijn er andere locaties in de arm waar deze of een andere zenuw bekneld kan raken. Voor elke zenuwbeknelling geldt dat het van belang is om in kaart te brengen welke factoren meespelen in het ontstaan van deze beknelling. Daarnaast zal er bekeken worden hoe er meer ruimte gecreëerd kan worden.

   

  Herstel na een operatie in elleboog/pols regio

  In sommige gevallen is een operatie in de regio elleboog/pols noodzakelijk. Wanneer uw arts fysiotherapie adviseert na de operatie, kunnen wij u helpen bij het herstel van deze operatie.

  Intake

  Tijdens de intake onderzoekt de therapeut wat de oorzaak van uw klachten is en hoe dit verholpen zou kunnen worden. Daarnaast wordt bekeken hoe voorkomen kan worden dat de klachten terugkeren.