* Velden met een sterretje moeten ingevuld worden

   

  Valpreventie

  Wat is valpreventie?

  Vallen is vaak niet het gevolg van gevaarlijke toeren uithalen. De meeste ongelukken bij 65-plussers gebeuren gewoon in de thuissituatie, bijvoorbeeld bij opstaan uit bed, of gaan zitten in de stoel.

   

  Wilt u steviger op uw benen staan tijdens de dagelijkse activiteiten?

   

  Doe dan mee met de cursus Otago valpreventie bij Fysiomobilae. De kans op vallen wordt groter bij het ouder worden. Vallen wordt veroorzaakt door verlies van het evenwicht, afnemen van spierkracht en lenigheid. Door mee te doen aan het oefenprogramma vergroot u uw zelfvertrouwen, neemt uw spierkracht en fitheid toe en voelt u zich zekerder op de been. Hiermee vermindert u de kans op een valpartij. Wij helpen u hier graag bij!

  Opzet van het programma

  Het oefenprogramma bestaat uit 12 groepslessen, waarin oefeningen (op uw eigen niveau) gericht op spierkracht, lenigheid en evenwicht worden aangeboden. Voorafgaand aan de training wordt er een intake gedaan en na afloop een eindevaluatie.

  Er worden voortdurend nieuwe groepen gestart. De training is op maandag, woensdag of donderdagen en wordt gegeven op de locaties: Hyacinthstraat, Huis Assendorp, GHC de Trommel (Zwolle Zuid), GHC de Fenix.  De exacte startdatum hoort u bij de intake.  Individueel kunt u elk moment starten met valpreventie.

  De groepsgrootte is maximaal 4 personen.

  Voor wie is valpreventie geschikt?

  Het valpreventie oefenprogramma is voor thuiswonende ouderen in de leeftijd van 65 jaar of ouder. Ook als u lichamelijke klachten heeft kunt u deelnemen de fysiotherapeut geeft u hierover advies.

  Kosten

  Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden een valpreventie programma. Daarnaast is er een ook vergoeding mogelijk vanuit het aanvullende verzekeringspakket of u betaald een eigen bijdrage. We informeren u daar graag over.

  Meer informatie

  Voor meer informatie over het valpreventie programma kunt u contact opnemen met ons.