* Velden met een sterretje moeten ingevuld worden

   

  Algemene fysiotherapie

  Wat is fysiotherapie?

  Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Fysiotherapie wordt ingezet bij pijn en functiestoornissen aan de spieren, pezen, banden en gewrichten van ons lichaam. Wanneer er in één van deze structuren een te hoge spanning of schade is ontstaan, dan kan dat aanleiding geven tot een beperking van het functioneren. Ook de gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen en hart kunnen met fysiotherapie worden behandeld.

  Geen verwijzing nodig

  Per 1 januari 2006 kunt u direct naar de fysiotherapeut. U heeft dus geen verwijzing meer nodig van huisarts of specialist. Voordat de fysiotherapeut kan beginnen met behandelen, zal in dit geval eerst een screening uitgevoerd worden om te kijken of fysiotherapie geschikt is voor u. Als dat niet het geval is wordt u doorgestuurd naar uw huisarts.

  Voor welke klachten is fysiotherapie geschikt?

  De klachten waarmee de patiënten bij de fysiotherapeut komen kunnen van zeer uiteenlopende aard zijn: rugklachten, artrose, acuut enkelletsel, longklachten en spanningsklachten op basis van stress etc. Ook de oorzaken kunnen variëren, van een sportblessure tot ouderdom.
  Veel klachten in het houdings- en bewegingsapparaat kunnen door de fysiotherapeut positief worden beïnvloed. Daarbij kunt u denken aan:

  • Krachtsvermindering
  • Bewegingsbeperking
  • Stijfheid
  • Pijn aan spieren
  • Pezen en banden
  • Zwelling van gewrichten
  • Een te gespannen houding
  • Inadequaat bewegen
  • Evenwichtsstoornissen
  • Vermoeidheidsverschijnselen of conditievermindering
  • Stressklachten
  • Longproblemen, hart-en vaatziekten, diabetes
  Fysiomobilae fysiotherapie Zwolle

  Lichamelijk onderzoek en diagnose

  De fysiotherapeut doet een lichamelijk onderzoek en stelt een fysiotherapeutische diagnose. Er wordt beoordeeld of u op de juiste plek bent bij de therapeut die de intake heeft gedaan. Alle therapeuten bij FysioMobilae hebben zich gespecialiseerd in een bepaald stuk, en wij verwijzen onderling veel door om u de beste zorg te kunnen bieden. Bekijk onze specialisaties.

  Wanneer aanvullend onderzoek nodig is om de diagnose beter te kunnen stellen wordt er binnen de praktijk gebruik gemaakt van echografie .

  Samen met u worden de behandeldoelen besproken. Dan volgt de behandeling en evalueert de therapeut met u uw klachten en herstel. Na afloop van de behandelserie koppelt de fysiotherapeut de resultaten terug naar de verwijzende specialist of huisarts.

  Behandeling

  De fysiotherapeuten van FysioMobilae maken in de behandelingen gebruik van oefentherapie, mobilisatie- en massagetechnieken en adviezen t.a.v. houding en bewegen. Daarnaast kunnen de volgende behandeltechnieken ingezet worden:

  Kunnen wij uw klachten verhelpen?

  Of fysiotherapie uw klacht kan verhelpen, moet blijken na het intakegesprek en het lichamelijk onderzoek, maar is ook afhankelijk van uw eigen inzet, FysioMobilae wil u hierbij graag ondersteunen! Neem gerust eens contact met ons op