* Velden met een sterretje moeten ingevuld worden

   

  Looptraining bij claudicatio intermittens

  Wat is het?

  Claudicatio Intermittens is een aandoening die vaak met de term ‘etalagebenen’ wordt aangeduid. Bij deze aandoening zijn de slagaderen van uw benen vernauwd door verkalking van de aderen. Deze vernauwing zorgt ervoor dat de spieren in uw benen te weinig zuurstof krijgen tijdens lopen. Dit geeft pijnklachten in uw benen, die afnemen wanneer u rust. Zo is de aandoening aan zijn naam ‘etalagebenen’ gekomen: de pijnklachten nemen toe bij lopen en nemen af bij stilstaan, zoals tijdens kijken in een winkeletalage. FysioMobilae biedt looptraining aan bij deze klachten.

  Fysiotherapie bij Claudicatio Intermittens

  Een effectieve therapie bij Claudicatio Intermittens is looptraining. Dit houdt in dat u onder begeleiding van een fysiotherapeut aan de slag gaat met stevig lopen aan de hand van een verantwoord opgebouwd schema. In de beginfase zal de training minimaal twee keer per week bij de fysiotherapeut plaatsvinden. Er zal tijdens deze sessies ook aandacht zijn voor verbeteringen in uw leefstijl en het evalueren van de looptrainingen thuis. In de loop van het traject zal de frequentie van fysiotherapie-sessies afnemen en zult u steeds meer zelfstandig te werk gaan. Het resultaat van deze trainingen is dat u steeds grotere afstanden kunt afleggen zonder pijnklachten. Ook wordt er aandacht besteed aan het verbeteren van uw looppatroon en het (eventueel) afnemen van angst voor inspanning.

  Onze collega’s Karlijn Woolthuis en Wim Nieuwenhuis zijn aangesloten bij het Claudicatio Netwerk en hebben een speciale opleiding gevolgd om u hierbij zo goed mogelijk te begeleiden.

  Vergoeding

  Vanaf 1 januari 2017 worden er 37 behandelingen uit de basisverzekering vergoed voor patiënten met Claudicatie Intermittens. Hiervoor heeft u een verwijzing nodig van de huisarts of specialist en de behandeling moet bestaan uit gesuperviseerde looptherapie (GLT), zoals hierboven beschreven is. Houd u er rekening mee dat vergoedingen uit het basispakket het verplicht eigen risico aanspreken. Wanneer het traject na 37 behandelingen nog niet is afgesloten, kan er gebruik gemaakt worden van behandelingen uit het aanvullende pakket indien u deze heeft afgesloten.

  Voor vragen over looptraining bij Claudicatio Intermittens kunt u contact opnemen met ons.