* Velden met een sterretje moeten ingevuld worden

   

  Werkplekonderzoek: voorkom klachten!

  Werkplekonderzoek: voorkom klachten!

  We werken steeds vaker zittend. Dat is een behoorlijke aanslag op ons lichaam, zeker als we ook nog een verkeerde werkhouding aannemen. Beeldschermwerkers vormen een risicogroep als het gaat om het krijgen van lichamelijke klachten. Werkplekonderzoek helpt om risico’s in kaart te brengen en uitval te voorkomen.  

   

  Pijnlijke nek- en schouderspieren, een gespannen gevoel in de bovenrug, aanhoudende tintelingen in armen of handen? Het zijn klachten waarmee beeldschermwerkers vaak in het medische circuit belanden. Hetzelfde geldt voor een vermoeid gevoel in de onderrug en/of aanhoudende hoofdpijnklachten. 

   

  Als de klachten er eenmaal zijn, is het eigenlijk al te laat. Natuurlijk is behandeling vaak goed mogelijk, maar de schadelijke effecten kunnen langdurig zijn en uitval is niet uitgesloten. Dat willen we natuurlijk liever voorkomen. Een gedegen werkplekonderzoek kan daarbij helpen. Vaak zijn werkgevers noch werknemers zich onvoldoende bewust van wat een kwalitatief goede werkplek is en hoe iemands werkhouding kan worden verbeterd. Met kleine aanpassingen en interventies is er vaak al veel verbetering mogelijk.   

   

  Een arbeidsfysiotherapeut van FysioMobilae kan zo’n onderzoek uitvoeren binnen jouw organisatie! Na een omvattende analyse van de werkplek geven we persoonlijk advies om de werkplek te optimaliseren. Daarbij is er ook aandacht voor aspecten van eigen werkhouding en werkgedrag die kunnen worden verbeterd. Jij, of jouw medewerkers kunnen er nadien heel praktisch zelf mee aan de slag! Voor meer info klik hier.

  Geen reactie's

  Geef een reactie