* Velden met een sterretje moeten ingevuld worden

   

  Hup in de benen – week van de valpreventie

  Hup in de benen – week van de valpreventie

  Deze week is het de week van de valpreventie. In Nederland maakt iedere 5 minuten een 65-plusser een val waardoor hij of zij naar de Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis moet. Met het ouder worden neemt het uithoudingsvermogen af, vermindert de spiermassa en neemt de reactiesnelheid af. Hierdoor neemt de kans op vallen toe.

  Bent u benieuwd naar wat uw reactievermogen is? Dan is dit een leuke test: klik hier

  Om de kans op vallen te verminderen is het belangrijk om iedere dag wat oefeningen te doen, om de balans en spierkracht te onderhouden. Als u deze oefeningen uitvoert tijdens dagelijkse bezigheden, dan kost dit u de minste tijd. Mooie oefeningen die u iedere dag uit kunt voeren vind u hier: Hup in de benen A5 flyer

  De fysiotherapeut kan u ook helpen het risico op vallen te verkleinen. Valpreventie bestaat uit oefeningen gericht op het verbeteren van de balans, coördinatie, spierkracht en loopvaardigheden. Het doel is om de kans op vallen te verkleinen of een eventuele val beter op te vangen. Hiermee zal de angst om te vallen minder worden.

  Binnen onze praktijk is Josine van Hulzen geriatrie fysiotherapeut. Zij is gespecialiseerd in het behandelen van oudere mensen en geeft individuele valpreventie. Wilt u informatie of wilt u een afspraak maken, neem dan contact met ons op.

  Geen reactie's

  Geef een reactie