* Velden met een sterretje moeten ingevuld worden

   

  Kennis weer up to date

  Kennis weer up to date

  De afgelopen maanden hebben een aantal therapeuten hun kennis weer bijgespijkerd. Zo blijft u verzekerd van de meest actuele kennis en inzichten binnen de fysiotherapie. 

  Petra en Martine naar een bijeenkomst geweest van het eerste lokale oncologie netwerk in de regio van Zwolle. Hier waren ruim 70 professionals uit zorg en welzijn bij aanwezig om een regionaal netwerk voor oncologie te vormen. Samen met andere beschikbare initiatieven wordt op deze manier de zorg voor kankerpatiënten na ontslag uit het ziekenhuis beter georganiseerd en kunnen patiënten en zorgverleners het aanbod in hun eigen regio/ gemeente beter vinden. Een goed initiatief waar zowel professional als patiënten hun voordeel mee kunnen doen. 

  Lioe, Janke, Ingrid en Ellen hebben het Europees schouder en elleboog congres bezocht; het thema was schouder pijn en het brein. Een dag met verschillende lezingen uit diverse landen waarin technische en ook communicatieve vaardigheden aan bod kwamen. 

  Ioanna en Ineke hebben samen deelgenomen aan een dag over gedragsveranderingen en ook een symposium bijgewoond over slaap en rust.
  De dag over gedragsveranderingen gaf de dames zicht op welke manier je kan kijken naar gedrag. Ze noemen de gedragslenzen: vanuit welke lens kijk je naar gedrag, hetzelfde gedrag kan je door het kijken door verschillende lenzen anders zien. Hiermee kun je dan ook gedrag veranderen.
  Bij het niet halen van een doel, kun je verschillende dingen doen: Harder werken, je doel veranderen, de lat lager leggen en daar tevreden mee zijn. Wat is reëel en past bij jouw waarden en normen. 

  Heleen en Ioanna hebben hun kennis over nek- en rugklachten bijgespijkerd bij een bijeenkomst over Mc Kenzie. Een methode die gebruikt wordt bij klachten gerelateerd aan de wervelkolom. Aan de hand van een uitgebreid bewegingsonderzoek wordt een duidelijk beeld geschetst van de mechanische klacht. Deze therapie heeft als doel om klachten zo snel mogelijk te laten verdwijnen, maar er ook voor te zorgen dat deze in de toekomst zo min mogelijk terugkeren.

  Jan Willem is naar een tweedaagse cursus Modern Neuroscience Approach geweest, gericht op de vele patiënten die in de praktijk komen met lage rugpijn klachten. 

  Zowel Janke als Jos hebben de cursus echografie met succes afgerond en zullen binnenkort ook in de praktijk echo’s gaan maken. 

  Geen reactie's

  Geef een reactie