* Velden met een sterretje moeten ingevuld worden

   

  Ioanna Zieleman-Karkantzia

  Mijn passie voor fysiotherapie is ontstaan doordat ik het menselijk lichaam ontzettend interessant vind in zijn efficiëntie en complexiteit. Mijn fysiotherapeutische kennis in combinatie met mijn (top)sportachtergrond is een meerwaarde bij het behandelen van patiënten. Als fysiotherapeut word je als ‘expert in het menselijke bewegen’ gezien maar doordat ieder mens uniek is blijft het altijd een mooie uitdaging om een ieder met zijn eigen specifieke hulpvraag te kunnen helpen.

  Veel mensen krijgen lichamelijke klachten omdat er in hun leven, de omgeving of hun werk van alles gebeurd waardoor ze veel stress ervaren en dus ook mentaal veel moeite hebben om hiermee om te gaan. Dat uit zich vaak in lichamelijke ongemakken zoals hoofdpijn, buikpijn, hyperventilatie, slaap- en concentratie problemen. Wanneer dat heel lang duurt kunnen mensen oververmoeid raken, zich depressief voelen of angstgevoelens ontwikkelen. Omdat ik graag deze doelgroep wou helpen/behandelen, ben ik in 2017 gestart met mijn master opleiding richting psychosomatische fysiotherapie. In juni 2020 heb ik drie zeer leerzame jaren mogen afronden. Naast individuele behandelingen geef ik sindsdien presentaties over chronische pijn en slaapproblemen maar ook mindfulness trainingen of sessies met verschillende ontspanningsoefeningen.

   

  Mijn werk bij Fysiomobilae

  Sinds maart 2012 woon ik in Nederland; ik kom oorspronkelijk uit Griekenland. Ik heb in 2010 de opleiding fysiotherapie in Griekenland afgerond. Om in Nederland te mogen werken heb ik o.a. een aanpassingsstage bij Fysiomobilae moeten volgen. Deze stage is in mei 2013 afgerond en sindsdien ben ik BIG geregistreerd en bij Fysiomobilae werkzaam. Ik vind de sfeer bij FysioMobilae heel goed en ik vind het fijn om met een breed gespecialiseerd en innoverend team samen te werken.

   

  Opleidingen
  • Fysiotherapie in de A.T.E.I. Thessalonikis in Griekenland (2010)
  • Master psychosomatische fysiotherapie (2020) – Afstudeeronderzoek: ´Slaapgedrag bij jongeren uit de generatie Z´

   

  Cursussen
  • Shockwave (2011)
  • Medical taping (2011)
  • Motivational Interviewing (2017)
  • ‘Lichaamsbewustzijn als tool voor professionals in de zorg (2018)
  • Chronische pijn en SOLK (2018)
  • Slaap & rust (2019)
  • McKenzie A, B, C, D cursus (2020)

   

  Registratie: BIG 89914868604