* Velden met een sterretje moeten ingevuld worden

   

  Ontstress Yoga

  Ontstress Yoga

  Voel je dagelijks druk, gespannen en beïnvloedt dit je slaap, je gemoedstoestand en je energie niveau?

  Doe dan mee met onze ´ontstress yoga´ pilot van 10 trainingen en leer je handvatten om te ontstressen en weer lekker in je lichaam te voelen. Geschikt voor ieder die beter voor zichzelf wil zorgen.

   

  Waarom yoga?

   

  • Yoga brengt ontspanning

  Gedachten komen en gaan zonder dat je er iets mee hoeft te doen. Zo ontspant je hoofd. Tegelijkertijd doe je allerlei oefeningen die vriendelijk zijn voor het lichaam en waarmee je spierspanning loslaat. Yoga helpt je opnieuw te leren ontspannen.

   

  • Door yoga kom je in het hier en nu

  Tijdens het oefenen ben je helemaal gefocust op de houdingen die je lichaam aanneemt. Je zakt dus in je lichaam. Dat is vergelijkbaar met sport, alleen zit er in yoga geen prestatie component. Het is goed zoals het is. Door dit gevoel regelmatig te oefenen met yoga leer je dat ook in je dagelijkse leven te doen.

   

  • Yoga leert je om je grenzen te kennen en respecteren

  Tijdens yoga ben je veel meer bezig met het ervaren, herkennen en respecteren van je lichamelijke en mentale grenzen. De ene dag heb je meer energie dan de andere, een volgende keer ben je wat flexibeler of juist stijver. Het is fijn om te gaan zien dat je niet steeds dezelfde kunt en hoeft te zijn. Vanuit dat besef ga je ook niet meer duwen om toch die draai te kunnen maken. Je gaat tot waar je kunt en respecteert de grens van die dag.

   

  • Yoga leert je (opnieuw) communiceren met je lichaam   

  Je begint te zien dat je lichaam reageert op jouw innerlijke grenzen en dat dit per dag kan verschillen. Je lichaam is de graadmeter van hoe je met jezelf omgaat. Doordat je in de yogales je grenzen gaat zien en de variaties in hoe het lichaam zich gedraagt, leer je de taal van je lichaam spreken. Je leert, kortom, wat je werkelijk nodig hebt en hoe je werkelijk vriendelijk voor jezelf kunt zijn.

   

  Locatie: GZC de Trommel (maandag ochtend)   en GZC de Fenix (donderdagmiddag)

  Start:  november 2023         

  Kosten: €10,- per training

         

  Wil je aanmelden of heb je vragen hierover?                                                                          

  Mail de trainer Ioanna Zieleman-Karkantziaikarkantzia@fysiomobilae.nl