* Velden met een sterretje moeten ingevuld worden

   

  Goed slapen, aangenaam leven

  Slaapritme

  Ons slaapritme boeit mij als slaapoefentherapeut enorm. Slaap is een mysterieus iets. We kunnen het niet afdwingen en het lijkt zomaar te komen en te gaan. Er zijn mensen die structureel slecht slapen. Moeheid is geen garantie om in slaap te kunnen vallen. Je wordt eerder geïrriteerd, negatiever en kunt de dagelijkse drukte minder goed aan.

   

  Wat zonde! Want van nature wil je lichaam jou een goede slaap geven. Vaak zijn er omstandigheden dat het slapen belemmert. Denk hierbij aan pijn, onrust, gedachten, gewoonten enzovoort. Hetgeen wat je overdag meemaakt heeft invloed op je nachtrust en andersom.

  Slaapproblemen

  Een van de grootste factoren bij slaapproblemen is de onrust. Het bijzondere is dat mensen met slaapproblemen soms hyper de dag door gaan en allerlei dingen doen en ’s avonds doodop niet in slaap komen. Het lichaam of hoofd kan niet toegeven aan de rust om daadwerkelijk weg te zakken in slaap. Daardoor heeft het minder energie voor de volgende dag en er moet nog harder gewerkt worden om toch de dag door te komen. Zo ontstaat een vicieuze cirkel.

  Aanpak

  Als de belemmering voor de slaap aangepakt wordt merken mensen dat hun leven een stuk aangenamer wordt. Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie op www.fysiomobilae.nl.

   

  Deze blog is geschreven door Yvonne Jongen, Slaapoefentherapeut