* Velden met een sterretje moeten ingevuld worden

   

  Bewegen!

  Bewegen!

  Bewegen houdt ons fit en gezond zowel fysiek als mentaal. Maar wanneer beweeg je nou voldoende? En telt een wandeling in de buitenlucht ook mee?
  Nederland kent twee normen die worden gebruikt, namelijk de Nederlandse Norm Gezond Bewegen en de FitNorm. Beiden normen samen worden de CombiNorm genoemd.

   

  Nederlandse Norm Gezond Bewegen

  Deze norm gaat uit van tenminste 5 keer per week 30 minuten matig intensief bewegen. Dit betekent dat de ademhaling en hartslag iets gaat stijgen. Voorbeelden hiervan zijn stevig doorwandelen of fietsen.

   

  FitNorm

  Is gericht op het krijgen en behouden van een goede conditie voor je hart-, vaat- en long stelsel. Deze norm gaat uit van tenminste 20 minuten intensief bewegen 3 keer per week. Dit kan zijn een voetbaltraining, fitnessen of een rondje hardlopen.

   

  Spierversterkende- en balansoefeningen

  Voor jongeren van 4-17 jaar is het aan te bevelen om 3 keer per week spier- en botversterkende activiteiten te doen. Voor volwassen geldt dat 2 keer per week, en voor ouderen komen daar nog balansoefeningen bij.
  Hierdoor verbetert het uithoudingsvermogen en worden je botten en spieren sterker. Voorbeelden van spierversterkende oefeningen zijn traplopen, springen, hardlopen en dansen. Voorbeelden van balansoefeningen zijn staan op een been of op je tenen lopen.

   

  Voordelen van bewegen

  Redenen om in beweging te komen of te blijven zijn: minder snel last van stress krijgen, beter slapen, je sterker en fitter voelen en minder sombere/ depressieve of angstige gevoelens ervaren. Daarnaast verkleind bewegen de kans op overgewicht, diabetes mellitus type twee en hart-/vaatziektes.

   

  Benieuwd of jij genoeg beweegt?

  Bij Fysiomobilae is het mogelijk om een health check te doen. Tijdens een health check wordt er gekeken naar je levensstijl en gezondheid. Dit gebeurd aan de hand van een aantal vragenlijsten en fysieke testen. Hier komt een rapport uit die inzicht geeft in de resultaten van de testen en vragenlijsten. Waar mogelijk denken wij graag mee in hoe we je levensstijl en beweeggedrag nog gezonder kunnen maken. Dit vindt plaats op onze locatie On Campus – Hogeschool Windesheim. Nieuwsgierig geworden? Klik dan hier voor meer informatie over de Health Check.