* Velden met een sterretje moeten ingevuld worden

     

    Beweegprogramma

    Wat is een beweegprogramma?

    Wanneer er sprake is van een chronische aandoening is het belang van bewegen groot. Door de conditie en kracht te verbeteren en soepelheid van spieren te vergroten, zult u zich fitter gaan voelen en voorkomt u verergering van klachten.

    Om op een verantwoorde manier te bewegen is deskundige begeleiding van belang. Zo leert u op een veilige manier uw grenzen kennen en verleggen en tevens het bewegen in uw dagelijks leven te integreren.

    FysioMobilae biedt  beweegprogramma’s op maat aan, wanneer er sprake is van één van de volgende aandoeningen: Diabetes type 2, Obesitas, Hartfalen, COPD, Reumatische aandoeningen of Oncologie.

    Opzet van het programma

    Gedurende 12 weken traint u in groepsverband met maximaal 6 deelnemers tweemaal per week onder de deskundige begeleiding van een fysiotherapeut.

    Voordat de eerste training plaatsvindt, wordt een uitgebreide test en intake afgenomen. Hierbij wordt uw beginniveau bepaald en worden er samen met u doelen opgesteld. Het beweegprogramma wordt daarna voor u op maat gemaakt, en zal bestaan uit oefentherapie gericht op kracht en uithoudingsvermogen. We maken hierbij gebruik van fitnessapparatuur in de oefenzaal van onze praktijk. Tijdens het programma gaan we onderzoeken welke vorm van bewegen bij u past en hoe u dit  na het programma het beste kunt voortzetten. Ook kunt u na afloop bij ons blijven sporten met een Medisch Fitness abonnement.

    Halverwege en na afloop van het programma worden de testen herhaald om vast te stellen hoeveel u vooruit bent gegaan. De huisarts of specialist wordt, mits u hiervoor toestemming heeft gegeven, geïnformeerd over het resultaat. Een half jaar na het programma vindt er opnieuw een evaluatie plaats. Voor een goed resultaat, is het van belang het gehele programma volledig te doorlopen.

    Indien wenselijk wordt er multidisciplinair samengewerkt met bijvoorbeeld een diëtist, ergotherapeut of psycholoog.

    Verwijzing

    Om het programma te kunnen volgen moet u voldoen aan de hieronder per aandoening beschreven criteria, ook hebben wij een verwijzing nodig van uw huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist.

     

    • Diabetes type II: de diagnose Diabetes Mellitus type II is bij u gesteld door een arts of specialist.
    • Obesitas: de diagnose obesitas met een BMI boven 30 is bij u gesteld door een arts of specialist. Het  beweegprogramma obesitas wordt niet vergoed als u al een vergoeding krijgt voor een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI).
    • Hartfalen: de diagnose coronaire hartaandoening (stabiele AP-klachten, status na AMI, PCI of CABG) is bij u gesteld door een arts of specialist.
    • COPD: Licht tot matig, met een longfunctiewaarde van FEV1/VC < 0.7, een benauwdheidsscore > 2 op de MRC schaal en een gezondheidsscore > 1 tot > 1,7 op de CCQ-schaal). Bij ernstiger vormen vindt er ook vergoeding plaats uit de basisverzekering (meer informatie hierover, vind u hier).
    • Reumatische aandoeningen: een reumatische aandoening (als gedefinieerd door het Reumafonds) is bij u gesteld door een arts of specialist.
    • Oncologie: na afloop van de primaire, in opzet curatieve medische behandeling. In andere fases van de ziekte of bij specifieke problemen is individuele behandeling mogelijk (zie oncologie fysiotherapie).

    Kosten

    De kosten van het programma zijn: 462,50 euro. Hiervoor traint u 12 weken lang twee keer per week, vindt er een intake, tussen- en eindevaluatie plaats en een terugkombijeenkomst na 6 maanden.

     

    Indien u aanvullend verzekerd bent bij Achmea (3 of 4 sterren) dan krijgt u een vergoeding van 350 euro.

     

    Bij andere zorgverzekeraars kunt u zelf informeren naar de  mogelijkheden voor vergoeding.

    Meer informatie

    Voor meer informatie over een beweegprogramma kunt u contact met ons opnemen.