* Velden met een sterretje moeten ingevuld worden

     

    Gezamenlijk voetenwerk

    Gezamenlijk voetenwerk

    Anja Kamphuis (sport-podotherapeut) van Innofeet en Maaike Scholten (fysio- en manueel therapeut) komen tijdens hun werk vaak klachten tegen waarbij ze elkaars expertise goed kunnen gebruiken. In dit artikel zijn Anja en Maaike aan het woord. Er wordt onder andere verteld hoe ze elkaar aan kunnen vullen, welke klachten ze tegenkomen en hoe ze het beste uit hun samenwerking halen. Benieuwd? Lees dan snel verder.

    Welke klachten komen jullie tegen? 
    Tijdens ons werk komen we eigenlijk allebei voet, knie, heup en lage rugklachten tegen. Sommige klachten hiervan zijn wel echt sport gerelateerd, maar ook heel veel klachten niet. We komen namelijk ook veel klachten tegen die ontstaan tijdens de dagelijkse activiteiten.

    Hoe vullen jullie elkaar aan? 
    Bij podotherapie is de basis gericht op de voeten en de enkels. Bij fysio-manuele therapie is de basis voornamelijk gericht op de rug en het bekken. Hierin kunnen we elkaar heel goed aanvullen. Door allebei op een andere manier te kijken naar hetzelfde probleem, komen we sneller tot een oplossing.

    Welke ervaringen hebben jullie samen?
    We organiseren één keer per twee maand een gezamenlijk spreekuur. We kunnen de patiënt zelf in dit uur inplannen. Tijdens het spreekuur beoordelen we gezamenlijk de klacht. Door onze visies te delen komen we tot een optimaal behandelplan voor de patiënt. Wanneer er interesse is voor het spreekuur kan de patiënt dit zelf aangeven bij ons.

    Wat maakt de samenwerking krachtig?
    We willen allebei het beste voor de patiënt. Ons einddoel is hetzelfde. Door onze visies te delen, goed te communiceren en naar elkaar te luisteren kunnen we de patiënt verder helpen.

    Hoe halen jullie het beste uit de samenwerking?
    Door te blijven communiceren blijft onze samenwerking optimaal. We zorgen er ook voor dat we buiten het spreekuur blijven overleggen. Het komt regelmatig voor dat we patiënten naar elkaar doorverwijzen. Vooraf informeren we elkaar over wat we gezien hebben, achteraf communiceren we naar elkaar wat er uit het onderzoek is gekomen. Vaak overleggen we dan samen nog wat de beste behandeling voor de patiënt is.

    Geen reactie's

    Geef een reactie