– Hydrotherapie

– Hydrotherapie

FysioMobilae heeft op locatie Windesheim en Dalfsen de beschikking over het therapiebad en een goed geoutilleerde oefenzaal. Voor de behandeling van uw klachten kunnen we naast meerdere behandelkamers en oefenzalen beschikken over het therapiebad. Het water in dit bad is te Windesheim verwarmd tot 33 gr.
Revalidatie in het water betekend dat mensen na een operatie sneller kunnen gaan trainen. Sneller trainen betekend eerder werken aan herstel dus sneller herstellen!

Water maakt oefenen makkelijk door de opwaartse kracht. Dit kan in een oefensituatie van belang zijn als de belasting van b.v. een gebroken been niet te hoog mag zijn. Verschillende onderzoeken laten zien dat revalideren in water in de eerste fase na een operatie gunstige effecten laat zien op de duur van het herstel!

Oefenen met dumbels in het Therapiebad op locatie FysioMobilae Windesheim

 

 

 

Naast individuele behandeling in water wordt ook in groepen geoefend. Zo zijn er een aantal reuma groepen, een fibromyalgiegroep, een groep voor Parkinson patienten en ook (post) oncologiepatienten trainen onder leiding van een therapeut in het therapiebad

Hydrotherapie in individueel verband valt onder fysiotherapie en is in alle omstandigheden gedekt onder uw aanvullende zorgverzekering; kijk of vraag na of u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie.
Op de Hydrotherapie in groepsverband zijn de voorwaarden voor Medische Fitness van toepassing.