Plus praktijk

Plus praktijk

Fysiomobilae Plus praktijk

Logo Plus auditimage001

Vanaf 3-9-2014 is Fysiomobilae Plus praktijk bij Achmea, Menzis en de Friesland zorgverzekeraars.

Praktijk Fysiomobilae is een TopZorg fysiotherapiepraktijk van Menzis. De praktijk voldoet daarmee aan de hoogste eisen die Menzis stelt op het gebied van kwaliteit, transparantie en service. De eisen zijn ontwikkeld door Menzis samen met de fysiotherapeuten en patiëntenverenigingen. Als u kiest voor een TopZorg fysiotherapiepraktijk bent u verzekerd van zeer goede zorg. U kunt rekenen op heldere informatievoorziening en ruimere openingstijden. Het personeel is hoog gekwalificeerd met diverse specialismen.

Wat is een plus praktijk

(bron Zilverenkruis.nl)

Pluspraktijken zijn fysiotherapiepraktijken die niet alleen voldoen aan alle kwaliteitseisen van de eigen beroepsvereniging, maar een stapje verder gaan. Met aanvullende programma’s bijvoorbeeld. Of met het inzichtelijk maken van de kwaliteit.

Zo kan elke PlusPraktijk eenvoudig met andere praktijken vergeleken worden. Bij de kwaliteitseisen gaat het bijvoorbeeld om de deskundigheid van de fysiotherapeuten, het resultaat van klanttevredenheids-onderzoeken, een standaardprocedure voor het vastleggen en in kaart brengen van de klachten, het aantal behandelingen voor een bepaalde lichamelijke klacht. Andere voordelen van een PlusPraktijk zijn de bereikbaarheid, de openingstijden en de wachttijd.

Samenwerking

Vaak werken de zorgverleners van een Pluspraktijk ook samen met bijvoorbeeld diëtisten of artsen in ziekenhuizen, omdat sommige klachten een brede aanpak nodig hebben.

Hogere vergoeding

Wij vinden het belangrijk dat meer fysiotherapeuten hun praktijk omvormen naar een PlusPraktijk. Om dat te stimuleren, krijgen PlusPraktijken van ons een hogere vergoeding voor hun werkzaamheden dan andere praktijken. Zo leveren wij een bijdrage aan meer kwaliteit in de fysiotherapie.Er zijn steeds meer fysiotherapiepraktijken in Nederland die zich Achmea PlusPraktijk mogen noemen van Zilveren Kruis. Een overzicht van alle PlusPraktijken vindt u in de Zorgzoeker. Alle voordelen van een PlusPraktijk staan in de brochure ‘Pluspraktijk – Wat is dat?’

Pluspraktijk zoeken Iedereen met een zorgverzekering van Zilveren Kruis kan terecht bij een Pluspraktijk.