Acupunctuur

Acupunctuur

Acupunctuur bij FysioMobilae in Zwolle

Acupunctuur, een van de oudste medische systemen

Acupuntuur is een natuurlijke behandelmethode waarbij steriele zeer dunne naalden worden aangebracht op specifieke acupunctuurpunten in uw lichaam. Dit zijn de punten waarlangs de energie circuleert.

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditioneel Chinese Geneeskunst. (TCG). TCG is een van de oudste medische systemen van de wereld. Het komt voort uit een oude Chinese natuurfilosofie, het taoïsme. Dit medische systeem gaat er vanuit dat er naast een bloedsomloop een energieomloop bestaat. Dit systeem wordt het meridiaan stelsel genoemd. Op de meridianen liggen de acupunctuurpunten.

Verstoorde energiebalans

Wanneer u gezond bent is uw energie ook in evenwicht. En wanneer de natuurlijke balans van deze energie even uit evenwicht raakt, betekent het dat u een ziekte heeft of een aandoening. Deze verstoring kan vele oorzaken hebben. slechte voeding, overbelasting, infecties, stress en een slechte levensstijl (te hard werken, te weinig rust en onvoldoende slaap). Normaal gesproken zoekt uw lichaam zelf weer de balans op en herstelt u weer. Lukt het uw lichaam niet om op eigen kracht de balans weer te vinden, dan kan acupuntuur uitkomst bieden.

Acupunctuur bij FysioMobilae

Acupunctuur is één van de therapievormen die deel uitmaakt van de behandelmogelijkheden van FysioMobilae. De behandeling wordt op verschillende locaties in Zwolle / Assendorp en omgeving gevoerd. Meer weten? Neem gerust eens contact met ons op.